
مواد لازم برای ته چین آلبالو
- برنج:4 پیمانه
- زرده تخم مرغ:4 عدد
- ماست:5 قاشق سوپ خوری
- گوشت چرخ کرده:300 گرم
- پیاز:یک عدد بزرگ
- آلبالو:500 گرم
- شکر:100 گرم
- کره:25 گرم
- روغن مایع:به مقدار لازم
- نمک و فلفل:به مقدار لازم
- زعفران ساییده شده:یک قاشق چای خوری
طرز تهیه ته چین آلبالو
هسته آلبالو را پس از شستن در بیاورید و با شکر مخلوط کنید و در کاسه ای در دار بریزید و در یخچال قرار دهید. تا چن ساعتی شکر در آلبالو حل شود.
برنج را بشویید و همراه با مقداری آب و نمک خیس دهید.
تا حداقل به مدت 2 تا 3 ساعت خیس بخورد.آلبالو را آبکش کنید تا آب اضافه آن گرفته شود و کنار بگذارید.
تابه ای را روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن داخلش بریزید تا داغ شود.
بعد پیاز را داخل آن تفت دهید تا سرخ شود.
به پیاز تفت داده شده گوشت را اضافه کنید و با کمی نمک و فلفل تفت دهید. بعد از اینکه آب گوشت جمع شد و رنگ گوشت تغییر کرد ، نصف استکان آب داخل تابه بریزید و در آن را بگذارید تا گوشت بپزد.
قابلمه ای را تا نصفه پر از آب کنید و روی حرارت قرار دهید تا آب به جوش بیاید.
بعد آب و نمک برنج را خارج کنید و داخل آب جوش بریزید.
بعد از اینکه مغز برنج نرم شد آن را آبکش کنید.
زرده تخم مرغ را بزنید و 4 قاشق ماست به آن اضافه کنید و به آرامی هم بزنید تا برنج له نشود و با هم مخلوط شوند.
تابه گرد و نچسبی را انتخاب کنید و مقداری روغن داخلش بریزید و نیمی از برنج را داخل تابه بریزید
و بعد آلبالو را بدون داشتن آبی روی برنج بریزید و روی آلبالو ها را با گوشت چرخ کرده بپوشانید و باقی مانده برنج را روی آنها بریزید و رو آن را صاف کنید.
برنج را روی حرارت قرار دهید و به جای آب روی برنج مقداری از شربت و کره را بریزید و بگذارید تا ته چین با حرارت کم به مدت 2 ساعت دم بکشد.
در آخر هم برنج را با کمی زعفران مخلوط کنید و برای تزیین استفاده کنید.
نکته:
شما می توانید مانند آلبالو پلو، گوشت چرخ کرده را به صورت کوفته های ریز درآورده، همراه با آلبالو در میان برنج بریزید.
پودر زعفران را در 3 قاشق سوپ خوری آب جوش حل کنید. سپس روی کتری در حال جوش بگذارید تا دم بکشد.
نکات تکمیلی در مورد ته چین آلبالو
ته چین آلبالو جزو ته دیگ و ته چین میباشد
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 30دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 2 ساعت میباشد .
ته چین آلبالو را می توانید در وعده نهار - شام - سرو کنید .
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان سحری - میل کرد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 6 نفر مناسب میباشد .