
طرز تهیه “خورشت کرفس” خوشمزه با 25 نکته کاربردی
پخت خورشت کرفس مرحله به مرحله با تصویر
اصیل و ایرانی ، خورشت کرفس غذایی سالم و خوشمزه می باشد که اگر طبخ جا افتاده ای داشته باشد قطعا طعمی خوشمزه خواهد داشت و می تواند در کنار خورشت های خوشمزه مانند قورمه سبزی و خورشت کنگر یاد شود.
مواد لازم | مقدار لازم |
کرفس پاک شده | 600 گرم |
گوشت خورشتی | 400 گرم |
پیاز داغ | 2 عدد |
آبغوره | 2 عدد |
رب گوجه فرنگی | 1 قاشق چای خوری |
نمک و فلفل و زردچوبه | 2 قاشق غذا خوری |
روغن | به مقدار لازم |
سراغ پخت این خورشت خوشمزه خواهیم رفت :
طرز تهیه کامل خورشت کرفس خوشمزه و جا افتاده
مرحله اول :مخلوط پیاز و گوشت
برای درست کردن خورشت کرفس ابتدا روغن را در قابلمه ریخته و منتظر میمانیم تا گرم شود سپس پیاز های نگینی خرد شده را در آن میریزیم و تفت میدهیم تا پیازها نرم شوند و بعد گوشت را داخل آن میریزیم تا گوشت و پیاز کنار هم مزه دار شوند.وقتی که رنگ گوشت تغییر کرد داخل آن زرد چوبه میزنیم تا عطر و طعم گوشت را چند برابر کند و کمی آن را تفت میدهیم.
مرحله دوم :اضافه کردن سبزی ها و کرفس
بعد از این مراحل سبزی خورشت را که شامل نعناع و جعفری است اضافه میکنیم و به همراه گوشت و پیاز سرخ میکنیم ، تا رنگ سبزی به سیاهی برود ولی نسوزد سپس در انتهای تفت سبزی ها کرفس خرد شده را اضافه کنید و یک تفت کوچک به آن بدهید. ولی اگر گوشت شما دیرپز بود حتما کرفس را جداگانه در ظرف دیگری تفت دهید تا هنگام پختن زیاد گوشت کرفس ها له نشوند و حالت اولیه خود را از دست ندهند.
مرحله سوم :اضافه کردن آب به مواد خورشت کرفس
بعد از تفت کرفس ها به خورشت حدود 2 لیتر آب اضافه میکنیم تا همه مواد در کنار هم در زمان مناسب بپزند.
مرحله چهارم :اضافه کردن آبغوره و نمک به خورشت
در 20 دقیقه آخر هم آبغوره و نمک را به خورشت اضافه کنید تا غذای شما طعم و مزه ی خوبی بدهد ، دقت کنید که آبغوره غذا را زودتر از این زمان اضافه نکنید چون باعث سفتی گوشت میشود.
خورشت شما آماده شد.
می توانید خورشت را در کنار برنج و مخلفات مانند زیتون و ترشی گل کلم سرو کنید و همچنین می توانید از لینک مقابل طرز تهیه برنج آبکش را نیز مشاهده کنید.
نکاتی ریز در خوشمزه تر کردن خورشت کرفس :
- اگر بخواهید در خورشت از گوشت گوسفندی استفاده کنید باید از همان ابتدای پخت همه مواد را با همراه گوشت تفت دهید. چون گوشت گوسفند زود پز است.
- بجای آبغوره یا آب نارنج میتوانید از لیموعمانی برای مزه دار کردن خورش استفاده کنید.برای این کار دو یا سه عدد لیمو عمانی را با چنگال سوراخ کنید و نیم ساعت قبل از پایان پخت داخل خورش بیندازید.
- برای جا افتادن و خوشمزه تر شدن خورشت باید حرارت را کم کنید تا خورشت به آرامی بپزد.
- برای لذیذ تر شدن خورش کرفس میتوانید از استاک استفاده کنید.
- برای اینکه رنگ و طعم جعفری از بین نرود بهتر است در اواخر پخت آن را به خورشت اضافه کنید.در ضمن جعفری را نباید زیاد سرخ کنید چون طعم و بو و خاصیتش را از دست می دهد.
- از گوشت مرغ هم می توانید برای تهیه خورش کرفس استفاده کنید.
- بر حسب سلیقه تان در خورشت کرفس میتوانید از لوبیا چیتی هم استفاده کنید.
- خوشمزه شدن خورشت کرفس به نازکی و جوانی ساقه های کرفس است.
- استفاده از نعنا و جعفری در خورشت کرفس طعم بی نظیری به این خورشت میدهد و طعم آن را همه پسند میکند.
- بجای لیمو عمانی که ممکن است مزه تلخی به خورشت بدهد استفاده از آب لیموی تازه اولویت بیشتری دارد.
- برگ های کرفس را با کره تفت دهید تا عطر و طعم خورشت شما فوق العاده ای شود.
- سبزیجات استفاده شده در خورشت کرفس نیازی به سرخ شدن ندارند و تنها تفت دادن آن ها کافیست.
- توجه داشته باشید که گوشت گوساله و سبزیجات نباید همزمان به خورشت اضافه شوند. زیرا گوشت برای کامل پخته شدن به زمان زیادتری نیاز دارد.
- اضافه کردن آب گوشت می تواند طعم خورشت کرفس شما را چند برابر کند.
- زردچوبه و زعفران جزو ادویه های مهم و اصلی این خورشت هستند.
- برای اینکه خورشت شما ترش نشود بهتر است موقع اضافه کردن آب لیمو آن را کم کم به خورشت اضافه کنید.
- خورشت کرفس هر چه قدر زمان زیادی بپزد جا افتاده تر میشود.
- اگر سبزی های این خورشت پس از شستن به طور کامل خشک نشوند در هنگام پخت له می شوند.
- برای خوش طعم کردن خورش میتوانید یک تکه گوشت چربی دار داخل آن بریزید.
- اگر بخواهید از رب در خورشت کرفس استفاده کنید باید بعد از سرخ شدن گوشت رب را به آن اضافه کنید.
- در هنگام خرد کردن ساقه های کرفس نخ ها را از بالای آن بکشید و خارج کنید.
- برگ های ظریف کرفس را خرد کنید و در خورشت استفاده کنید.
- در سبزی خورشت کرفس به اندازه نصف جعفری یا کمتر ،نعنا بزنید .سبزی ها را ریز خرد و سرخ کنید وساقه های نعنا را در سبزی خرد نکنید.
- .سعی کنید همیشه خورشت را با مقدار مشخصی اب بپزید تا کم یا زیاد نباشد. اگر آب خورش کم شد مقداری اب جوش داخل آن بریزید.
- از کنگر و ریواس هم برای خوشمزه تر کردن خورشت کرفس میتوانید استفاده کنید. به این شکل که کنگر را مانند کرفس به اندازه یک بند انگشت خرد کنید و کمی تفت دهید و با بقیه مواد مخلوط کنید.
نکات تکمیلی در مورد خورشت کرفس
خورشت کرفس جزو انواع خورش میباشد
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 30دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 2 ساعت میباشد .
خورشت کرفس را می توانید در وعده نهار - شام - سرو کنید .
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان سحری - میل کرد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 3 نفر مناسب میباشد .