
زنی که جیرجیرک و ملخ میخورد
در حال حاضر مزارع بزرگ کشت ملخ و جیرجیرک در برخی کشور ها وجود دارد و آن ها به صورت تخصصی رشد داده شده تا یک جایگزین برای غذا باشند.
حدودا یک سال و نیم است که کرمنا دسپینووای 28 ساله حشرات عجیب و غریب را به منوی غذایی خود اضافه کرده است.
کرمنا دسپینووا (Kremena Despinova) اهل صوفیه بلغارستان است. وی می گوید:«دنبال بهترین منبع پروتئین بودم که فاقد هر گونه مواد مصنوعی مانند هورمون ها، آنتی بیوتیک ها و غیره باشد.»
خوردن جیرجیرک و ملخ
کرمِنا در ادامه می گوید:«پاییز سال گذشته داشتم دستورهای غذایی را در اینترنت نگاه می کردم که فهمیدم یک شرکت آمریکایی نوعی خوراکی پروتئینی را به کمک آرد جیرجیرک تولید می کند. به همین خاطر از آن به بعد تمرکزم را روی حشرات خشک شده مانند جیرجیرک، ملخ و کرم بوفالو گذاشتم. به خوبی آن لحظه را به یاد دارم که یک جیرجیرک را لای انگشت هایم گرفته بودم و می خواستم آن را در دهانم بگذارم. آن حس کنجکاوی و هیجان در درونم را هیچگاه از یاد نخواهم برد. باور نکردنی است... صادقانه بگویم که از همان ابتدا عاشق مزه اش شدم.»
هزاران سال است که اِنتوموفاگی یا حشره خواری بین انسان ها رواج داشته و همچنان نیز در مناطقی از آمریکای لاتین، آسیا، آفریقا و اقیانوسیه مشاهده می شود. البته بر اساس تخمین ها، ما انسان ها به صورت ناخودآگاهانه حدودا نیم کیلو حشره را به صورت غذاهای فرآوری شده (شکلات، قهوه، کره بادام زمینی و غیره) مصرف می کنیم. اما آیا زمانش نرسیده که حشرات به صورت داوطلبانه در رژیم غذایی خود بگنجانیم؟