
فواید پختن برخی سبزیجات
میدانستید کدام سبزیجات با پختن سالم تر شده و ارزش آنها بالا تر میرود؟ در ادامه با سبزیجاتی آشنا میشوید که اگر آنها را بپزید و استفاده کنید بهتر است .
خوردن سبزیجات بخش مهمی از یک رژیم غذایی سالم است. گفته می شود خوردن سبزیجات خام بهترین ارزش غذایی را دارد. با این وجود پختن برخی سبزیجات ارزش غذایی آن را بالا می برد.
سبزیجاتی که باید بپزید
فواید پختن گوجه
گوجه فرنگی مواد مغذی و ویتامین c و لیکوپن زیادی دارند. لیکوپن فیتوکمیکالی است که رنگ قرمز و خواص آنتی اکسیدانی را به گوجه داده است. بخارپز کردن یا پختن گوجه فرنگی روشی برای بالا بردن مقدار لیکوپن است. تحقیقات نشان داده اند لیکوپن خطر سرطان را کاهش می دهد، سلامت قلب را بهبود می بخشد و واکنش عصبی را بهتر می کند.
بروکلی
بروکلی را بپزید و استفاده کنید
بروکلی از سبزیجات چلیایی است که خواص آنتی اکسیدان زیادی دارد. همچنین منبعی غنی از لوتئین و توکوفرول است. این ترکیبات شیمیایی خطر سرطان را با کاهش التهاب رگ های خونی کم می کنند. بروکلی یک سبزی سم زدا است. پختن بروکلی آزادسازی کارتنوئیدها را سرعت می دهد. کارتنوئیدها پروتئین زیادی دارند و در زمان پخت پروتئین بیشتری آزاد می کنند.
پختن بروکلی کارتنوئیدهایی مانند لوتئین و فیتون را بهبود می بخشند. تحقیقات نشان داده اند فیتون ها خطر سرطان پروستات را کم کرده، سلامت قلب را بهبود بخشیده و التهاب رگ های خونی را کاهش می دهد.
هویج را بپزید بهتر است
هویج منبعی غنی از بتاکاروتن، فیبر و ویتامین ها و مواد معدنی فراوان است. هویج به خاطر مقدار زیاد ویتامین A و بتاکاروتن خواص آنتی اکسیدانی برای سلامت دارد.





چند راه برای مصرف بیشتر سبزیجات
سبزیجاتی که زیاد خوردنشون خطرناکه
این تغییر پوست از عوارض مصرف زیاد سبزیجاته!
میوه هایی که با سبزیجات اشتباه گرفته می شوند
سبزیجات مناسب و مفید برای فصل سرما
پوست این میوه و سبزیجات را حتما بخورید
تشخیص سبزیجات سالم از ناسالم
پیشگیری از سکته مغزی و قلبی با مصرف سبزیجات